на живо

Погнаха и Лингард, орязал ушите на кучетата си

Звездата на "Нотингам" вбеси природозащитниците

Още една звезда от английската Висша лига си навлече гнева на природозащитниците! След като Курт Зума ("Уест Хем") възмути с жестокост към домашната си котка, сега Джеси Лингард попадна под ударите на недоволството.

Футболистът на "Нотингам Форест" публикува видео с новите си кучета - добермана Крийд и мастифа Кеш, в което се вижда, че те са с орязани уши. Последното е популярна козметична процедура в световен мащаб - оформяне на клепналите уши, за да са насочени нагоре и да придадат по-добър вид на кучето.

Интервенцията обаче е забранена на територията на Великобритания за любимци на възраст над 3 месеца, тъй като може да бъде травмираща. Освен това няма доказани ползи за здравето на кучето.

"Съсипа две невероятни кучета! Идиот!", написа гневен потребител в социалната мрежа "Туитър", чийто коментар събра над 120 000 харесвания.

"Кучетата изглеждат здрави. Но, разбира се, хората си мислят, че имат правото да съдят.", смята друг.

Лингард качи клипче в "Инстаграм", в което позира и си играе с двете кучета, а те изглеждат щастливи. Видеото се хареса на над 9.7-е милиона последователи на халфа.