на живо

Потвърдиха присъдата на Робиньо

Бившият футболист продължава да отхвърля обвиненията

Потвърдиха присъдата на Робиньо! Бившата футболна звезда ще прекара в затвора 9 години, съобщиха властите в Бразилия.

Наказанието, което Италия му наложи, бе разгледано от Върховия съд в родината на звездата. Делото приключи с решение на мнозинството от съдиите, че присъдата в Европа е валидна. Тя е от 2017 г., когато Робиньо и петима негови сънародници бяха обвинени в изнасилване.

40-годишният Робиньо живее в родината си и винаги е отхвърлял обвиненията. Бразилия няма практика да екстрадира своите граждани и заради това италианските власти поискаха той да излежи присъдата си именно там.

Робиньо твърди, че е жертва на расизъм.

"Играх само 4 години в Италия и се уморих да виждам расистки истории. За съжаление това продължава и днес. Тогава беше 2013, сега сме 2024 г. Същите хора, които нищо не предприемат срещу расизма, са тези, които ме осъдиха. С доказателствата, които имам, нямаше изобщо да ме осъдят", категоричен е той.

Робиньо поддържа версията, че не е единственият, извършил престъплението, а актът е бил групов и по взаимно съгласие. Той все пак признава, че е имал отношения с жертвата, но е категоричен, че негово ДНК не е открито.

"Имахме несериозна връзка. Целунахме се няколко пъти. Когато видях, че тя иска да продължи с другите присъстващи, аз просто се оттеглих. Аз не съм лъжец", заяви бившият футболист.

"Надявам се тук да мога да покажа, че не съм такова чудовище, каквото ме изкараха в Италия", коментира още Робиньо, чиято кариера премина през Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити.