на живо

Президентът на Аржентина - бивш вратар, мразещ Марадона

Наричат Хавиер Милей „Лудия“ именно заради футбола

Президентът на Аржентина - бивш вратар, мразещ Марадона

Култовият президент на Аржентина Хавиер Милей продължава да трупа популярност в социалните мрежи заради своята чудатост. Малцина обаче знаят, че той е бивш вратар - носи екипа на Чакарита Хуниорс по долните дивизии на страната между 1987 и 1989 г., става и част от професионалния футбол, но за кратко.

Изправен пред избора спортна или икономическа кариера, той решава да търси начини за измъкване на страната от тежката финансова криза. Но футболът винаги ще има специално място в сърцето му.

И докато в южноамериканската страна боготворят Марадона, Милей е различен.

Новият държавен глава на Аржентина мрази Дон Диего. Нарича го Мардедрога. Казва, че наркотиците са съсипали великия футболист. Стига и по-далеч, възхвалявайки големия му съперник Пеле.

Дъщерята на Марадона - Далма, дори изригна в социалните мрежи и призоваваше хората да не гласуват за Милей. В крайна сметка народът не я послуша.

"Смътно помня първата ни световна титла, чудесно – втората, а третата сякаш спечелихме вчера.", споделя Милей.

"Той беше много добър вратар, но и малко луд. Правеше невероятни спасявания – не само с ръце и крака, но и с глава. И то неведнъж. Аз лично съжалявам, че се отдаде на учението, а не остана на терена.", казва Перико Перес - бивш съотборник на Милей.

"В съблекалнята беше интроверт. Тих, кротък, на мравката път правеше. На терена ставаше друг човек. Викаше, крещеше, правеше салта. Затова му викахме Лудия. Но само на мачовете. Иначе беше тихичък. Аз такъв контраст не съм виждал.", разкрива друг, играл с Милей - Омар Корсаро.

Милей е заклет фен на Бока Хуниорс, който редовно се заяжда с легендата на клуба Хуан Роман Рикелме.

Новият държавен главен е определян за умна, но доста странна птица. Спортното му минало се явява само допълнение. Наскоро той отрече появилите се информации, че е правил секс със сестра си, както и, че е опитвал да разговаря с мъртвите си кучета.