на живо

Разследват легенда заради черно тото

След като изтече скандален запис

 

Легендата Самуел Ето'о се забърка в грандиозен скандал! Бившият играч на Барселона, Челси и Интер, е разследван за черно тото. Ето'о, който оглавява федерацията на родния си Камерун, е обвинен в манипулиране на двубои от втора дивизия.

Още през юли изтече предполагаем запис на разговор между Ето'о и президента на Виктория Юнайтед - Валентен Нкуейн, известен като Бобиди.

В аудиото се чува как Ето'о обещава да осигури на клуба директна промоция за елита.

"Има неща, които можем да направим - но трябва да бъдеш много дискретен, братко. Не се притеснявай, ще ти дадем три точки и ще отстраним рефера. Опопо (прякорът на Виктория) трябва да се изкачи до първа дивизия. Това е нашата цел. Това е нашата федерация. Виктория Юнайтед ще се изкачи", казва той.

В края на сезона Виктория действително се изкачи в първа дивизия. Това засили съмненията за злоупотреби с власт и корупция. На мушката са 40 души.

Ето'о отрича, че гласът от записа е неговият. Бобиди също твърди, че такъв разговор никога не е имало. Пред италианския Гадзета дело Спорт бившият нападател призна, че е успокоил свой амбициозен приятел, че срещу отбора му няма да има съдийски грешки.