на живо

Роби Уилямс купува футболен клуб? (ВИДЕО)

Може да последва примера на Райън Рейнолдс и Роб Макелъни

Роби Уилямс купува футболен клуб? (ВИДЕО)

Поп звездата Роби Уилямс може да стане собственик на любимия си футболен клуб, пишат медиите във Великобритания. Певецът проявява интерес към акциите на третодивизионния Порт Вейл, който е от родния му град Стоук он Трент.

49-годишпният изпълнител стана президент на Порт Вейл в края на миналата седмица, но на Острова твърдят, че планира да придобие клуба. В момента контролния пакет държи бизнесдамата Калъл Шанахан. Засега от клуба отричат да има преговори с Уилямс.

Той обаче е вдъхновен от примера на холивудските актьори Райън Рейнолдс и Роб Макелъни, които купиха аматьорския Рексъм и го изкачиха в Лига 2 с инвестиции и изключителен маркетинг, включващ документална поредица. В момента "драконите" са в позиция за поредна промоция.

Роби Уилямс често посещава мачове на Порт Вейл. Той помага на клуба финансово от години, дори участва в изготвянето на дизайна за екипите.

"Мислих доста по въпроса и смятам, че трябва да ме наричате г-н Президент. И момчетата от моята група също трябва да ме наричат така или дори „Ел Президенте“, защото аз съм си президент.", пошегува се певецът пред клубната телевизия.

Порт Вейл води битка за оцеляването си в Лига 1 през настоящия сезон, като заема 20-ото място с актив от 30 точки - 3 над зоната на изпадащите. Тимът все пак има два мача по-малко.

Клубът е известен с любопитен рекорд - най-много сезони във футболната лига, без някога да е стигал до елитната дивизия - 112. Порт Вейл е местният враг на Стоук Сити. Сблъсъкът между тях се нарича Грънчарското дерби.