на живо

Роналдо - най-влиятелният футболист в Instagram, който ще играе на световното

Франция има най-много последователи в социалните мрежи сред националните отбори

Instagram

Кристиано Роналдо е най-влиятелният футболист в Instagram, който ще играе на световното първенство през 2022 г. Асът на "Манчестър Юнайтед" е увеличил последователите си с 48% през последната година.

Според анализаторите от Nielsen Gracenote, цитирани от ВВС, той има средно над 3,5 милиона долара медийна стойност на публикация.

Съотборникът му Джейдън Санчо е най-известният английски играч в мрежите, докато Гави е новата звезда с 5165% ръст на последователите.

Класирането се основава на инструмента за измерване на влиятелни лица на Nielsen, който оценява общия брой последователи, растежа им, степента на ангажираност и средната стойност на марката на публикация в Instagram.

Настоящата класация обхваща футболистите, които ще участват на първенството в Катар по-късно тази година.

CR7 се радва има 480 милиона последователи в Instagram, докато Лео Меси е следван от 360 милиона души - 38% ръст през последните 12 месеца - и генерира 2,6 милиона долара медийна стойност на публикация.

Нападателното трио на ПСЖ - Меси, Неймар и Мбапе се нарежда съответно на второ, трето и четвърто място след Роналдо, като всеки получава средно над 1 милион долара на пост.

Следващата голяма звезда в социалните медии изглежда е испанецът Гави, чиито последователи са скочили с повече от 5000% до 6,2 милиона. Публикациите му имат процент на ангажираност от близо 30%.

Снимка: Reuters

Франция вероятно ще бъде най-влиятелният отбор в социалните медии на световното с 11,7 милиона последователи на официалната им страница. "Петлите" са преди Бразилия и Португалия, които имат съответно 11,3 милиона и 10,3 милиона. Трябва да се отбележи, че 86% от последователите на "мореплавателите" живеят извън държавата. Англия е четвърта с 8,5 милиона.