на живо

Само по чорапи: Гол отбор протестира срещу УЕФА (СНИМКИ)

Мачът събра над 1000 зрители, на терена излязоха и две жени

Германският национален отбор по футбол - такъв, какъвто го познаваме - без съмнение е сред фаворитите на предстоящото европейско първенство. Още повече че е домакин на надпреварата.

Един алтернативен тим, определил се като NACKTional team (голия национален отбор), събра над 1000 зрители при поредната си изява на терена. На 1 май в град Херне той се изправи срещу състав на Рурската област, облечен според футболния правилник.

Голите играчи - деветима мъже и две жени - все пас носеха чорапи, които да придържат предпазните им кори. А номерата бяха изписани с боя върху телата им.

Двубоят е част от своеобразен арт протест срещу УЕФА, германския футболен съюз и прекалената комерсиализация на любимата игра.

"Не виждам проблем в провеждането на подобен мач. Футболната система на страната е болна, а отборите ни страдат. Това ще остане в историята, тъй като германският футбол предизвиква интерес. Тук бяха обединени хора от Бохум, Есен, Оберхаузен и Гелзенкирхен. Създаде се приятно усещане. Нещо напълно различно от скучната атмосфера на мачовете на националния отбор", коментира организаторът Герит Старчевски, известен в Германия като режисьор на комедии.

В информацията не се посочва крайният резултат. Както и по какви критерии е прилагано правилото за засада.