на живо

Самопризнание от УЕФА за хаоса от финала в Шампионската лига

От централата поеха отговорност и се извиниха на феновете на Ливърпул

Самопризнание от УЕФА за хаоса от финала в Шампионската лига

УЕФА пое отговорност за хаоса с феновете на финала в Шампионската лига през миналата година.

На Стад дьо Франс привърженици на Ливърпул се струпаха на едно място поради затворени входове, а полицията използва лютив спрей, за да ги разпръсне. Първоначално от УЕФА обвиниха феновете, че са опитвали да влязат с фалшиви билети, но в специален доклад по случая се казва, че доказателства за това няма и от централата признават вината си.

От УЕФА посочват, че приветстват констатациите след пълния независим преглед на събитията в Париж и поднасят своите извинения на засегнатите привърженци на английския тим.

"От името на УЕФА бих искал още веднъж да се извиня най искрено на всички, които бяха засегнати от събитията, които се разиграха на това, което трябваше да бъде празник на върха на клубния сезон. По-конкретно, бих искал да се извиня на привържениците на Ливърпул за преживяванията, които много от тях имаха, когато присъстваха на мача, и за съобщенията, пуснати преди и по време на мача, които имаха ефект на несправедливо обвиняване за ситуацията, довела до забавеното начало.", коментира главният секретар на УЕФА - Теодор Теодоридис.

"УЕФА се ангажира да се поучи от събитията от 28 май и ще си сътрудничи тясно с групите на привържениците, клубовете финалисти, асоциациите домакини и местните власти, за да осигурим изключителни финали, където всеки може да се наслади на играта в безопасна, сигурна и приветлива среда.", допълни той.