на живо

Сър Алекс през 2016 г.: Пеп няма да успее в Англия

8 години, 17 трофея, 6 титли, от които 4 поредни...

Алекс Фъргюсън ще бъде най-титулуваният мениджър във Висшата лига за дълго време с 13 титли, но няколко пъти след оттеглянето си от резервната скамейка показа, че няма усет за други треньори.

Той се провали с Дейвид Мойс, когото назначи за свой наследник в Манчестър Юнайтед, след това и с няколко други имена, които подкрепи и напълно се провали в прогнозата си за Пеп Гуардиола.

Преди 8 години Фъргюсън заяви, че на каталунеца няма да му е никак лесно във Висшата лига и че няма да е толкова успешен, колкото в Барселона и Байерн.

"Без съмнение Пеп има фантастична работна етика и е ясно, че всеки, който не отговаря на изискванията му, ще бъде извън системата. Манчестър Сити свърши страхотна работа с привличането му, но на Пеп изобщо няма да му е лесно в английския футбол.

Всеки чужденец, който дойде във Висшата лига, ще ви каже това, Венгер говори за това наскоро, Жозе Моуриньо също. Пеп вероятно ще постигне успех, но не като в Барселона, защото това беше най-добрият отбор и постави много високи стандарти", каза Фъргюсън през 2016 г.

Осем сезона по-късно Гуардиола тотално промени историята на английския футбол и Висшата лига и направи Сити гигант в европейските среди. Той спечели общо 17 трофея, а за 8 години триумфира шест пъти във Висшата лига и постави рекорд, като спечели четири поредни титли.