на живо

Сърцето ми спря на терена, бях мъртъв за 2 минути

Щастлив съм, че съм жив, откровен е капитанът на Лутън Том Локиър

Сърцето ми спря на терена, бях мъртъв за 2 минути

Сърцето ми спря на терена и бях мъртъв за 2 минути. Аз съм невероятен късметлия. Това заяви капитанът на Лутън Том Локиър, който претърпя сърдечен арест през декември.

Националът на Уелс колабира на терена в мача срещу Борнемут. По-късно стана ясно, че сърцето му е спряло за 2:40 минути. Само седем месеца по-рано 29-годишният футболист претърпя подобен инцидент и по време на финала на плейофите в Чемпиъншип.

Локиър беше изписан от болницата след 4-дневно лечение. Той беше посрещнат като герой от феновете преди победата с 4:0 над Брайтън миналия месец. Все още не е ясно дали Том ще възобнови футболната си кариера.

"Справям се добре. Очевидно съм невероятен късметлия. Онзи ден беше съвсем нормален и не чувствах нищо тревожно. Помня как тичах в центъра на терена, а после се събудих с парамедиците край мен. Не можех да говоря, не можех да се движа и опитвах да проумея какво се случва."

"Щастлив съм, че съм жив. И добре че колабирах, когато наблизо имаше медицински екип. Тези хора спасиха живота ми и ще им бъда вечно благодарен", допълни Локиър.

Той допълни, че не бърза с решението дали да се върне на терена. Защитникът е готов да се съобрази изцяло със становището на лекарите.