на живо

Сестрата на Роналдо за португалците: Вечно неблагодарни дребни душици

Той е на колене и няма кой да му подаде ръка, написа Катя Авейро

По-малката сестра на Кристиано Роналдо - Катя Авейро, реагира гневно на призивите 5-кратният носител на "Златната топка" да бъде оставен извън състава на Португалия за мондиала в Катар. Тя определи сънародниците си като вечно неблагодарни, болни дребни душици.

Авейро подчерта, че за нея Роналдо остава най-добрият футболист в света, но в момента той е на колене и трябва да му бъде подадена ръка.

"Той има на своя страна семейството си и тези, които го обичат. Те винаги ще бъдат до него, независимо от всичко. Това, което се случва в момента, изобщо не ме изненадва. Португалците са свикнали да плюят в чинията, от която ядат. Винаги е било така. Затова, когато някой се измъкне от пепелта и промени манталитета, това пречи... Винаги ще бъдем с теб, кралю мой! Бъди спокоен.", написа Катя в социалната мрежа "Инстаграм".

"Нужно е да подаваме ръка на тези, които винаги са давали всичко от себе си за Португалия. Португалците обаче са болни, дребни, бездушни и вечно неблагодарни. Този човек е на колене и няма кой да му подаде ръка. Това е жестоко. А той винаги е давал толкова много и продължава да го прави. Този човек се казва Кристиано Роналдо и той просто е най-добрият играч в света."

От 2001 г. насам Роналдо има 117 гола и 43 асистенции в 191 мача за различните формации на Португалия. Той помогна на "мореплавателите" да спечелят европейската титла през 2016 г.

През настоящия сезон обаче 37-годишният Кристиано не е във форма и често остава извън стартовия състав на клубния си тим - "Манчестър Юнайтед".