на живо

Шефът на УЕФА идва за Сърбия - България

Александър Чеферин ще открие поредния нов стадион при комшиите

Шефът на УЕФА идва за Сърбия - България

Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристига в Лесковац и ще наблюдава квалификацията от група G между Сърбия и България. Мачът е от 16:00 ч. на стадион "Дубочица". Паркингът на съоръжението ще бъде със специален пропускателен режим именно заради ВИП госта.

Няколко часа преди началото на мача Чеферин ще открие новопостроения стадион в Зайчар, Източна Сърбия. Той е с категория три и половина звезди на УЕФА и може да приема международни мачове. Днес в Сърбия откриха още един стадион – в град Лозница, също с международна категория. И двете съоръжения са 100 процента финансирани от държавния бюджет, а футболната централа на страната няма никакво участие.

Словенският адвокат е избрал да открие този в Зайчар, тъй като ще съвпадне в същия ден с мача Сърбия – България. Преди и след срещата в Лесковац очакванията са Чеферин да има срещи с политическото ръководство на Сърбия, както и с управителните тела на федерациите на двете страни, които са на стадиона. Той ще пътува с частния самолет на УЕФА веднага след мача, който ще го вземе от летището в Ниш.

Двубоят с историческа стойност по всяка вероятност ще наблюдава и президентът на страната Aлександър Вучич. Огромната важност за домакините е заради евентуалното им класиране за Евро 2024 в Германия при една или три спечелени точки.