на живо

Шефовете на ПСЖ за Мбапе: Няма класа, постъпи долно

Отговорът на клуба не закъсня

Шефовете на ПСЖ за Мбапе: Няма класа, постъпи долно
 

Шефовете на ПСЖ отговориха на Килиан Мбапе, след като той нападна клуба.

На пресконференция в щаба на френския национален отбор бившият вече нападател на парижани заяви, че клубът го е заплашил да не помирише терен. Според Килиан той е бил "спасен" от старши треньора Луис Енрике и спортния директор Луис Кампос.

Освен това новото бижу в селекцията на Реал Мадрид каза, че в ПСЖ "има хора и неща, които го правят нещастен".

Клубът, в кратко изявление за AFP, изрази съжаление от думите на най-добрия голмайстор в своята история, посочвайки, че "той няма класа", когато прави подобни изказвания. "Постъпката му е долна", допълват още от "Парк де Пренс".

"Насер Ал-Хелайфи никога не е диктувал или е взимал решения от името на отбора. Луис Енрике го каза, но въпреки всичко Мбапе говори неща и всички ги публикуват, сякаш са истина", увери източник от ПСЖ пред AFP.

Връзката между двете страни е напълно развалена след бурния край на сезона, белязан от разногласията между Мбапе и Ал-Хелайфи. Към това трябва да се прибавят и несъответствията относно финансовите подробности при напускането на Мбапе.

Според L’Equipe, от клуба не са платили на футболиста заплатите му за април и май, а вероятно няма да му изплатят и тази за юни. Общо ПСЖ иска да спести около 80 милиона евро, откакто Килиан реши, че ще напусне като свободен агент.