на живо

Шейхът, който иска Юнайтед, оставя трансферите на феновете

Иновативен подход на кандидат-купувача

Феновете на Манчестър Юнайтед може съвсем скоро да определят клубната трансферна политика! Ако придобие 20-кратния английски шампион, шейх Ясим бин Хамад Ал Тани обещава за новите попълнения да се решава с гласуване.

Катарецът е фаворит за собственик на "червените дяволи", като основен конкурент му е Сър Джим Ратклиф - британски милиардер, привърженик на Юнайтед от дете.

През миналото лято клубът похарчи близо 250 млн. евро за трансфери, а на Олд Трафорд пристигнаха звезди като Антъни (95 млн.), Каземиро (71 млн.) и Лисандро Мартинес (57 млн.). Феновете обаче остават недоволни от управлението на семейство Глейзър, тъй като американците не инвестират, а използват генерираните приходи.

Заради негативните настроения, Глейзър са отворени към продажба на клуба. Поставената от тях прекалено висока цена обаче пречи на сделката.

Шейх Ясим планира да обедини феновете, предоставяйки им възможност да гласуват за трансферни цели, става ясно от Туитър публикация на катарската компания, оглавявана от бившия премиер на арабската страна.

"Бихме искали да уточним, че вотът им ще бъде обсъждан на срещи на борда. Предпочитанията на феновете за всяка една позиция ще бъдат разгледани. Този начин на работа би спестил на клуба хиляди гневни имейли, каквито е имало след новината за интерес към Марко Арнаутович от Болоня, например", се казва в съобщението.

Катарците подчертават, че мениджърът Ерик тен Хаг ще бъде подкрепен на 100%, а неговите трансферни идеи ще са приоритетни.

Иновативният подход внесе ентусиазъм сред фенове на Юнайтед, които критикуваха бившия спортен директор Ед Уудуърд за трансферната му политика - привличане на големи имена, а не на играчи, от които отборът се нуждае и биха паснали на налагания стил.