на живо

След сексскандала: Четиримата от Реал отиват на съд

Първото им изслушване е на 8 ноември

След сексскандала: Четиримата от Реал отиват на съд
 

Скандалът с четиримата футболисти на Реал Мадрид, които бяха обвинени в заснемане и разпространение на видео със сексуално съдържание с малолетна, се разраства.

Раул Асенсио (20), Алекс Алеман (18), Андреас Кампос (21) и Борха Алонсо (19) отиват на съд в Сан Бартоме де Тирахана, а първото им изслушване е насрочено за 8 ноември.

Според Europa Press, те ще разкажат своята версия пред съдия Хулио Ууд. Преди това той ще чуе показанията на предполагаемата жертва, както и на свидетели. Медиите в Испания пишат, че ще му бъде предоставена и информация относно снимките и видеата в телефоните на обвиняемите.

Скандалът избухна миналия четвъртък, след като майката на момичето подаде жалба в полицията. Тя твърди, че снимки и клипове със сексуално съдържание се разпространяват от играчи на кралския клуб в WhatsApp групи без нейно съгласие.

Случаят е от Моган, Гран Канария. El Confidencial разкри, че трима от футболистите са били арестувани на тренировъчната база във Валдебебас и отведени в най-близкия участък, за да дадат показания.

От испанския гранд обявиха, че ще предприемат всички необходими действия, когато бъдат разкрити детайли по случая.