на живо

"Специя" в помощ на хора с увредено зрение

Тимът на Петко Христов продава екипите си от мача с "Ювентус" тази вечер

Италианският елитен "Специя", в чиито редици е националът Петко Христов, подава ръка на хора с увредено зрение! Тази вечер отборът излиза със специален трети екип при гостуването си на "Ювентус" в среща от 4-ия кръг на Серия "А", която можете да проследите пряко по RING от 21:45 ч.

Пъстрите фланелки са посветени на туристическото място Чинкуе Тере в сърцето на Лигурия. След двубоя 11-е титулярни екипа ще бъдат продадени на търг, а събраните средства - дарени за създаване на пътека, подходяща за хора с увредено зрение.

"Италия е известна с много неща - красота, мода, храна, футбол. Лигурия е най-красивият регион в страната, а Чинкуе Тере - най-живописното място в него. Заедно с Националния парк искаме да насочим вниманието на младите към обществено значимото. Този проект едва сега започва.", коментира президентът на "Специя" Филип Платек.

"Едно толкова малко, но обичано място, трябва да бъде пазено. Футболът е гледан от над 3.5 млн. души, а благодарение на това партньорство, ще можем да стигнем до тях, отправяйки важни послания.", заяви Донатела Бианки - президент на Чинкуе Тере.