на живо

Светът я обожава, в Хърватия я забраняват (ГАЛЕРИЯ)

Ивана Кнол не може да си намери място за снимки

Нейното деколте е познато в целия футболен свят! Хърватката Ивана Кнол е една от емблематичните фенки, която не може да пропуснете на трибуните. 

Тя подкрепяше "ватрените" на световното в Русия през 2018 г., когато тимът спечели сребърните медали, на Мондиала в Катар през 2022, когато Лука Модрич и компания се окичиха с бронза и на европейското, когато отборът игра в Германия.

В родината си обаче Ивана не среща такава подкрепа като по света. Оказва се, че не ѝ е позволен достъпът до стадионите на Хайдук Сплит и Осиек. 

Преди дни Кнол получи отказ и от двата клуба да използва съоръженията им за кратка фотосесия. 

"Работя по един проект за предстоящото европейско първенство. Трябваше ми красив хърватски стадион, на който да снимам за 30 минути - без публика, без усложнения, само да вляза на терена. От Осиек веднага получихме отказ. Намерихме контакти на стадион "Полюд", но от там ни казаха, че не можем да снимаме, ако не промотираме Хайдук. Само не знам дали в Германия може да се случи такова нещо - да искаш да снимаш за страната си, пък да получиш отказ", ядосва се Ивана.

"Само иска да кажа, че обикновените хора ме подкрепят, но винаги се намират такива, които се опитват да спрат развитието ми. Но това, което не ме убива, ме прави по-силна", добавя тя.

За радост на своите 3 млн. последователи в социалните мрежи, Кнол обеща да е на трибуните и по време на европейското първенство в Германия през лятото на 2021 г. 

Хърватия е в група с Албания, Испания и Италия.