на живо

Те винаги ви дебнат, не парадирайте с парите си

Пеп Гуардиола с предупреждение към звездите на Манчестър Сити

Пеп Гуардиола предупреди звездите на Манчестър Сити, че всяка тяхна стъпка се следи от злонамерени очи чрез социалните мрежи. "Колкото по-малко знаят престъпниците, толкова по-добре", категоричен е мениджърът. Той призова свои футболисти да не парадират онлайн със своето богатство и да не споделят подробности от всекидневието си.

Реакцията на Гуардиола идва след дръзкия обир, на който стана жертва английският национал Джак Грийлиш. Бандитите проникнали в новата му къща, докато той играел срещу Евертън в сряда вечерта. По това време там били десет негови родни и приятели.

Въпреки че кучетата лаели заради шума на горния етаж, а бащата на Грийлиш натиснал паник бутона, натрапниците задигнали бижута за 1 милион паунда и изчезнали преди пристигането на полицията.

Навръх Коледа футболистът публикува снимка с приятелката си Саша и кучето си Скай. Тя беше споделена с повече от 10 милиона последователи. Следователите разпитват екипа, инсталирал системата за сигурност в дома му.

Очаква се Грийлиш да играе срещу Шефилд Уензди в събота вечерта. "Това е лош момент за него и семейството му. За щастие никой не е пострадал. Подобни неща се случват и други играчи. Обикновено те имат охрана, но нищо не помага", коментира Гуардиола.