на живо

Титла за Бербатов при най-лошия сценарий за Сити

Какво наказание заплашва "гражданите"?

Титла за Бербатов при най-лошия сценарий за Сити

Титла за Димитър Бербатов при наказание на Манчестър Сити! Бившият нападател на Манчестър Юнайтед може да спечели английската Висша лига за трети път, ако се сбъдне най-лошият сценарий, който заплашва "гражданите", а именно - лишаване от титлите, спечелени от 2009 г. насам.

Българският нападател беше в състава на Юнайтед, когато тимът остана втори през 2012 г. "Червените дяволи" и Ливърпул ще си разделят шестте трофея на "гражданите", ако Сити бъде наказан тежко.

Разбира се, клубът може да мине и само с изваждане от елита и отнемане на точки. Висшата лига официално повдигна обвинения срещу Сити за над 100 финансови нарушения. Според някои издания, ключов коз в разследването е заплатата на бившия мениджър Роберто Манчини. От клуба съобщиха, че италианският специалист е взимал 1,5 млн. евро на сезон, но документи показват, че той е прибрал допълнителни 2 млн. под масата.

Твърденията стигнаха и до сегашния мениджър Пеп Гуардиола, който беше попитан дали получава допълнителни пари нерегламентирано.

"Oсъзнаваш ли какво ме питаш? Дали съм получил пари по втория начин? Сега, днес? Честно... Вярвате ли... Мислите ли, че заслужавам такъв въпрос? Не знам какво е станало с Роберто... Боже мой.", побесня каталунският специалист.

Не е изключено Гуардиола да напусне Манчестър Сити, ако стане ясно, че клубът ще бъде наказан. Срокът ръководството да отговори на обвиненията е 23 февруари.