на живо

Треньор на Хатайспор спасява животи в руините (ВИДЕО)

Айдън Гинейдин е сред героите на южната ни съседка

Жертвите на земетресения в Турция са вече над 7000, но ужасът има и своите герои. Сред тях е треньорът на юношеския отбор на футболния Хатайспор - Айдън Гинейдин, който се включи в спасителните акции в града, засегнат най-тежко от трусовете.

По-рано днес, след продължително издирване в руините, беше намерен играчът на Хатайспор - Кристиан Атсу. Ганаецът преминал през английските Челси и Нюкасъл, бе открит жив, но с множество травми.

Пресдиректорът на отбора Мустафа Йозат обяви успешната развръзка. Атсу е в болница, а случаят прикова световното внимание заради популярността на фланговия футболист, носил екипа и на португалския гранд Порто.

Новините обаче не са добри за директора Танер Савут, който все още е в неизвестност. Поне още трима от бившия клуб на Страхил Попов са били в сградата, в която живеят, по време на труса и още не са намерени.

Вчера легендарният турски вратар, понастоящем треньор на Хатайспор - Волкан Демирел, отправи отчаян призив да бъде оказана помощ на местните.

"Тук всички са съсипани. Всички умират в Хатай. Ситуацията е много тежка. Приятели успяха да излязат изпод руините, но все още имаме затрупани познати под срутените сгради. Хатай е в бедствено положение.", каза бившият страж на Фенербахче.

"Няма достатъчно болници и линейки. Няма достатъчно помощ, трябва ни помощ възможно най-бързо. Всичко е толкова лошо, нещо трябва да се направи, моля ви!"