на живо

Уеб обясни защо нямаше дузпа за Ливърпул срещу Сити (ВИДЕО)

Ситуация, която може да определи шампиона на Англия

Уеб обясни защо нямаше дузпа за Ливърпул срещу Сити (ВИДЕО)

Хауърд Уеб си навлече гнева на феновете на Ливърпул. Шефът на съдиите в английската Висшата лига обясни защо мърсисайдци не получиха дузпа в края на мача срещу Манчестър Сити, завършил с равенство 1:1. Ветеранът заяви, че дори и колегата му Майкъл Оливър да беше посочил бялата точка, VAR отново щеше да го подкрепи.

Тогава, след изпълнение на корнер в добавеното време, имаше съприкосновение между Жереми Доку и Алексис МакАлистър.

"Мнението ми за ситуацията е поляризирано. Смятам, че ако арбитърът я беше отсъдил, тогава VAR щеше да потвърди решението. Но след като не го направи, това също е потвърдено. Можете да чуете, че Майкъл Оливър казва, че топката е между двамата, но е твърде ниска, за да бъде отиграна с глава."

"Доку вдига крака си, за да играе с нея и го прави. Наясно сме, че има контакт и с Мак Алистър, но той не играе с топката. Смятам, че и в двата случая VAR щеше да потвърди решението на терена, тъй като идеята не е да се взимат крайни решения по спорни ситуации от VAR."

"Ключове сблъсък е и съдията на терена иска да има яснота, за да вземе правилното решение, а това невинаги е така. Нуждаеш се от това във важните моменти, но не винаги се получава, макар да правиш всичко възможно да си на правилната позиция. Майкъл нямаше сигурност за ситуацията, а VAR няма очевидни и ясни доказателства, за да промени решението му на терена. То е субективно и за това VAR не се намесва, което е правилно."

В момента води Арсенал с 64 точки и по-добри показатели от Ливърпул, който е със същия актив. Шампионът Манчестър Сити е трети с 63.