на живо

УЕФА праща английските фенове при наркомани и дилъри (ВИДЕО)

В най-опасния немски квартал за мачовете от Евро 2024

УЕФА праща английските фенове в най-опасния немски квартал по време на Евро 2024. Централата посъветвала привържениците да отсядат в хотели в близост до жп гарата във Франкфурт. Според медиите на Острова районът обаче е място с "много наркомани и насилие".

"Квартал Банхофсфиeртел е класифициран като най-опасния в Германия. В него кръжат около 5000 наркомани и 300 дилъра. Метаамфетаминът, който е смес от кокаин и крек, в страната се консумира широко по улиците и кара хората да "губят контрол върху себе си и да стават свръхагресивни", пишат в Англия.

"Поредното странно решение от УЕФА. Чудя се дали служителите на футболната централа ще отседнат в този квартал. Надявам се властите да успеят да разчистят района навреме, но не ми звучи нормално."

"УЕФА незабавно трябва да коригира насоките си, тъй като ще има хора, които ще пътуват с малки деца. Тревожни са съветите им, дадени без да е направено задълбочено проучване. Тяхната наивност може да постави феновете и семействата в много лоша ситуация.", коментира фен на "Трите лъва".

Бивш съветник по сигурността на кмета на града пък заяви: "Не ми се струва правилно УЕФА да препоръчва на феновете да отсядат в този район. Хората, които се разхождат в този квартал, често са ограбвани или заплашвани. Ситуациите по време на европейското могат да се влошат и полицията е наясно с проблемите. Не се съмнявам, че ще имат много работа по време на този форум."

Англия е в група 3 на шампионата на Стария континент, като започва участието си с мач срещу Сърбия в Гелзенкирхен на 16 юни, следват двубои с Дания във Франкфурт на 20-ти и със Словения в Кьолн на 25-ти.