на живо

Уникално! Как Модрич мотивира вратаря Ливакович (ВИДЕО)

Излъчваш неувереност. Това се отразява на отбора. Разбираш ли, за това ти говоря?

Лука Модрич е със статут на един от най-великите полузащитници в историята на футбола. Доказа го и в Катар, а Хърватите отново си тръгнаха с медал.

Освен халфа на "Реал" Мадрид обаче, на пиедестала напълно заслужено бе издигнат Доминик Ливакович.

27-годишният вратар прави истински фурор, имайки голяма заслуга за успехите на "шахматистите". Той спаси цели 4 дузпи в елиминационната фаза.

Оказа се, че за подвизите под рамката го е подготвил именно... Лука.

Видео преди Мондиала разкрива как звездата на "кралския клуб" успокоява и същевременно надъхва по страхотен начин своя съотборник, от когото иска да види повече с националната фланелка.

"В такива моменти най-важното нещо е, че съотборниците ти знаят, че имат някого зад себе си и ги покрива. При вратарите ситуацията е специфична, те са сами", започва Модрич.

"Нямаше да ти казвам това, ако не ме интересуваше. Не виждам прогрес в теб с националния отбор. Може би фактор е напрежението. Мисля така, защото излъчваш неувереност. Това се отразява на отбора. Разбираш ли, за това ти говоря?

Защо да не можеш да направиш грешка? Всеки прави грешки. Мисля, че проблемът ти е, че те е страх да ги направиш. Кой не греши? Моля те, назови един човек", казва още той, получавайки отговор "Не стигнах тук, страхувайки се. Разбирам". Модрич от своя страна допълни: "Виж, ти си страхотен вратар. Знаеш го, нали"?

След този разговор на легендарния полузащитник, стражът на "шахматистите" преживява коренна промяна...