на живо

Университатя представи Ивайло Петев

Този клуб че е искал най-силно в цялата ми кариера, разкри българинът

Елитният румънски тим Университатя Крайова официално представи новия си треньор Ивайло Петев. Трикратният шампион на България с Лудогорец пристига на стадион "Йон Облеменко" с договор за три години.

Местните медии отбелязаха, че за първи път нов треньор е представен от президента на клуба Михай Ротару. До момента тази задача е била възлагана на някой от директорите.

Бившият защитник Лауренциу Регекампф започна сезона, а след напускането му беше назначен Корнелиу Папура – първоначално като временен наставник, но с идеята да бъде утвърден и за постоянно при добри резултати. Университатя обаче няма победа в последните 4 срещи в първенството и в момента заема 5-о място в класирането с 23 точки.

"За първи път съм на пресконференция и се надявам да е на късмет. Дойдох тук със същите чувства, които изпитваме всички ние, които сме привърженици на Университатя Крайова - започна пред медиите Ротару. - Дойдох не само с надежда, дойдох и с амбиция и затова реших аз да представя Ивайло Петев. Аз съм този, който трябва да му пожелае успех и аз съм този, който трябва да го увери, че ще бъда до него през целия този период".

"В целия клуб е много важно всеки да даде всичко от себе си и Университатя да изглежда така, както трябва. Това е отборът, който ме е искал най-много в цялата ми кариера, а това означава уважение. Амбициите ми и тези на шефа са еднакви.

До момента съм бил съотборник с румънци, бил съм и треньор на румънци. Имам добро мнение за тях. Следя и първенството на страната, така че съм достатъчно информиран. Където и да работя, работя с цялото си сърце. Ако не вършите работата си 24 часа в денонощието, не сте успешни. Не живея в миналото. Миналото е статистика. Утре е нов ден, трябва да се развиваме всички", коментира Петев.

"Фактът, че шефът е тук, означава уважение. Не знаех, че ще дойде на представянето. Очакванията към мен са големи, това е нормално. Първоначално трябва да се стараем да поддържаме добро ниво, без колебания. Имаме потенциал, можем да спечелим всеки мач. Следващата ни среща е с един голям клуб – Динамо Букурещ. Динамо си е Динамо. Независимо от формата, името е голямо. Важното е как ще действаме. Трябва да се представим добре".