на живо

Уж спасеният след земетресенията Атсу още не е намерен

От клуба му го търсили безуспешно в болницата

Ужасен обрат придоби случаят със звездата на турския "Хатайспор" Кристиан Атсу, който бе затрупан под сграда при двете големи земетресения в Турция.
 
Обявената официално от клуба му преди 24 часа щастлива развръзка не е истина.
 
Първоначално беше съобщено, че след трусовете бившият футболист на "Челси" е изчезнал заедно със спортния директор Танер Савут. Но изглеждаше, че "Хатайспор" е успял да го открие, след като вицепрезидентът на клуба Мустафа Йозат каза, че футболистът е "изваден от останките с наранявания".
 
Информацията за Атсу, предоставена на "Хатайспор", обаче не можа да бъде потвърдена.
"На клуба беше казано, че той е откаран в болница "Дьортиол". Когато разбрахме, ние отидохме, но той не беше там. За съжаление, приемаме, че Танер и Кристиан Атсу не са открити към момента", каза лекарят на "Хатайспорт" Гюрбей Кахведжъ пред вестник "Хюриет".
Техническият директор на клуба Волкан Демирел също беше разочарован.
 
"Моля, не пишете, че е бил спасен, без да сте сигурни. Хората имат семейства. Надеждите, скръбта, болките се увеличават, каза Демирел пред "Хюриет". "Все още няма новини от Атсу и Танер Савут. Не бих ли го споделил, ако бяха в болницата?", добави той.
 
"Вчера турското министерство на външните работи искаше да ми потвърди дали са намерили и спасили Кристиан. Но в цялото объркване, което е разбираемо при тези обстоятелства, все още не са сигурни в коя болница са пострадалите", каза посланикът на Гана в Турция Франсиска Ашиете-Одунтон пред Joy FM.