на живо

В Англия предупреждават феновете: Смърт за внасяне на наркотици в Катар

Строгите правила ще важат и за футболните делегации на световното в края на 2022 г.

Внасянето на кокаин в Катар може да доведе до затвор, смъртно наказание или солена парична глоба - това предупреждават английските медии преди световното първенство по футбол в краs на 2022 г. 

Изданията на Острова решиха да припомнят строгите правила в азиатската държава. В нея е абсолютно забранено внасянето и използването на наркотици, като тези действия се наказват строго. Опитът за неспазване на правилата може да доведе до 20 години затвор или 65 000 паунда глоба. 

В последните години властите в Катар няколко пъти направиха изключения за чужденци, но едва ли съдиите ще са толкова благосклонни по време на най-важния футболен форум в света!

"Властите в Катар няма да правят никакви изключения нито за местни, нито за чужденци. Посолствата няма да може да оказват влияние по време на съдебни процеси, особено такива, свързани с наркотици", пишат медиите. 

Снимка: Reuters

Употребата на забранени вещества, особено на кокаин, се превърна в един от проблемите на европейското първенство, което приключи с финал на "Уембли". Според присъстващи на трибуните, феновете открито са употребявали наркотици по време на загубата на Англия от Италия. 

Световното в Катар ще бъде организирано при строги правила и за алкохол. Феновете ще могат да употребяват спиртни напитки, включително и бира, само в определени фен зони, които побират доста малко хора. На трибуните и извън стадиона алкохолът е строго забранен! 

В последните години употребата на леки спиртни напитки се превърна в традиция за футболните мачове и те се продават по трибуните.