на живо

Вальо Антов и "Монца" чакат автобус с леки жени от Берлускони

Собственикът реши да мотивира футболистите с ексцентрична премия

Футболните босове често дават обещания, за които си въобразяват, че никога няма да се наложи да изпълнят. Тази участ сполетя иначе врял и кипял бизнесмен и политик като Силвио Берлоскони.

Бившият италиански премиер е собственик на "Монца", където играе и българският национал Валентин Антов. В неделя вечерта скромният тим поднесе изненадата на кръга, като победи с 2:0 "Ювентус". Антов остава на пейката в двубоя.

Преди малко повече от месец - на 14 декември 2022 г. - Берлускони обеща на футболистите "автобус, пълен с леки жени". Условието - да победи някой от грандовете през пролетния дял на сезона.

"Дадохме шанс на нов треньор - Рафаеле Паладино. Той е добър, умен, мил и способен да мотивира момчетата. Аз обаче реших да им предоставя допълнителна мотивация - ако победят "Милан" или "Ювентус", ще бъдат посрещнати от автобус, пълен с проститутки", обещава тогава собственикът в интервю.

Оттогава "Монца" няма загуба, въпреки че срещна сериозни съперници като "Фиорентина" и "Интер". Интересното е, че тимът победи "Ювентус" и през есента. И стана първият новак в елита с подобно постижение от 1930 г. насам.

Тагове:

@