на живо

Влакчета и VR: Добре дошли в Real Madrid World (ВИДЕО)

Първият в света футболен тематичен парк отваря врати в Дубай догодина

Влакчета и VR: Добре дошли в Real Madrid World (ВИДЕО)

Първият в света приключенски тематичен парк на футболен клуб ще отвори врати в Дубай догодина. Real Madrid World ще предлага атракциони като влакчета на ужасите, спортни експонати и футуристични преживявания с виртуална реалност.

Дизайнерите се стремят към усещане сякаш се разхождаш из улиците на Мадрид. Сградите в парка, разположени по бъдещето Авеню на шампионите, ще бъдат проектирани в духа на традиционната испанска архитектура.

Огромен ресторант, наречен Hala Madrid, ще има капацитет да приеме 15 000 гости. А в непосредствена близост ще бъдат разположени тренировъчно игрище и феншоп.

За заклетите търсачи на силни усещания е предвиден звярът The Coaster - впечатляващо дървено влакче, което развива зашеметяваща скорост край всички европейски купи, спечелени от Кралския клуб. Семействата с малки деца също са добре дошли, като на тяхно разположение са куп забавни атракции.

За заклетите привърженици, които се вълнуват повече от историята на Реал, е Вселената на звездите - пътешествие през най-славните мигове на гордостта на Мадрид. А виртуалната реалност в Plaza de la Cibeles ще позволи на гостите да се почувстват като самите футболисти, празнуващи триумф в Шампионската лига на легендарния площад в Мадрид.

Макар че точната дата на откриването все още не е потвърдена, очакванията са това да се случи през 2025 г. Проектът се реализира от компанията Dubai Parks and Resorts, която вече управлява паркове като Motiongate Dubai, Legoland Dubai и Legoland Water Park.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес отдавна мечтае да създаде глобална мрежа от тематични паркове. Плановете му за следващи дестинации включват Маями и Пекин.