на живо

Военна процесия посрещна тялото на Атсу в Гана (ВИДЕО)

Ще погребат футболиста в родината му

Военна процесия посрещна тялото на Атсу в Гана (ВИДЕО)

Тялото на Кристиан Атсу, който загина под руините в Турция, пристигна снощи в Акра, столицата на Гана, където ще бъде погребано.

31-годишният бившият футболист на Челси и Нюкасъл беше в неизвестност след земетресението на 6 февруари, ударило най-силно град Хатай. Атсу бе намерен сред развалините на 12-етажната сграда, в която той живееше.

Според Министерството на външните работи на Гана тялото е "прието от членове на семейството, Футболната асоциация на Гана и правителството".

През този сезон той игра за Хатайспор и вкара гол в 97-ата минута на последния си мач, заради чието празнуване остане в Турция в деня на земетресението.

Увит в националния флаг на Гана, ковчегът на Атсу беше посрещнат на международното летище в Акра от вицепрезидента на страната Махамуду Бавумия и голяма военна процесия.

"Всеки ден се молехме и молехме...Но уви, когато беше намерен, той вече не беше сред живите", каза Бавумия пред множеството опечалени.

Крис спечели 65 мача с екипа на Гана и помогна на отбора да стигне до финала на Купата на африканските нации през 2015 г., където загуби от Кот д'Ивоар след дузпи. За последно той игра за националния си отбор през 2019 г.