на живо

Взимат още 20 точки на "Ювентус"

Няколко месеца клубът е плащал заплати под масата

Reuters

Проблемите за "Ювентус" нямат край. След като на „бианконерите“ бяха отнети 15 точки заради грешно отчитане на пари за трансфери, сега клубът от Торино може да бъде лишен от още 20 пункта от своя актив, пише Corriere dello Sport.

Ако това се случи, „Старата госпожа“ ще има проблеми дори с оцеляването си в елита на Италия, тъй като ще бъде на последно място с едва 3 точки (при актуалното временно класиране) и дори "Кремонезе", който е без победа в първенството, ще е пред тима на Масимилиано Алегри.

Прокурорът по делото – Чине, се е заел с това тези 20 точки да бъдат извадени и вече е сезирал Италианската футболна федерация.

Според изданието, прокуратурата ще поиска въпросното наказание заради обвинението за нерегламентирано изплащане на заплати.

"Юве" е обвинен, че по време на пандемията от коронавирус през 2020 г. няколко месеца е плащал заплати на футболистите си "под масата" с цел фалшифициране на финансови отчети.

Снимка: Getty Images

Тогава "бианконерите" обявиха, че играчите са се отказали от 4 месечни възнаграждения, но прокуратурата разполага с телефонни записи и съобщения на футболисти като Матайс де Лихт и Матия де Шилио, които доказват, че те са се отказали само от една заплата, а останалите са получили скришом.

Процесът ще се проведе през април или май, което означава, че ако действително има подобно наказание, то ще е за настоящата кампания.