на живо

За пример: Капитанът на Фиорентина чисти кал след наводнение

Кристиано Бираги се включи във възстановяването на Кампи Бизенцио

Капитанът на Фиорентина Кристиано Бираги беше забелязан да почиства кал по улиците на Кампи Бизенцио в понеделник. Футболистът се присъедини към усилията на останалите граждани за възстановяване след наводненията в района, съобщава Ройтерс.

До момента е потвърдено, че седем души са загинали, след като реките преляха след поройни дъждове в централната италианска област Тоскана, а мащабната операция по почистване вече е в ход в най-засегнатите райони, включително Кампи Бизенцио, близо до Флоренция.

Феновете на Фиорентина от групировката Curva Fiesole призоваха за отлагане на двубоя от Серия А срещу Ювентус в неделя вечерта, за да съсредоточат усилията си върху мащабната операция по възстановяване на района след природното бедствие. Мачът се проведе, а Ювентус спечели с 1:0, но много запалянковци не присъстваха на стадиона, за да помогнат на нуждаещите се.

Понеделник беше обявен за почивен ден за отбора на Фиорентина, но Бираги е видян сред доброволците, помагащи за разчистването на района, който е заобиколен от изоставени и повредени вещи от местни домове.