на живо

Забъркаха топсъдия в гей скандал

Марк Клатенбърг избяга от Египет

Марк Клатенбърг напусна поста на шеф на съдийската комисия на Футболната асоциация в Египет и избяга от страната само 6 месеца след назначението си.

Бившият топрефер получи заплахи за своя живот от президента на "Замалек" Мортада Мансур, както и от част от феновете на клуба. Шефът на 14-кратните шампиони отправи критики относно ролята на англичанина в египетския футбол, съобщава вестник „Сън“.

Но това далеч не е всичко. Мансур засегна и личния живот на Клатенбърг, обвинявайки го, че е напуснал жена си Клеър, за да започне гей връзка. Според информацията заплахите от страна на феновете на "Замлек" също са наклонили везните за напускането на поста от страна на бившия съдия, който се страхувал за живота си.

Според информацията англичанинът не е получил заплатата си в размер на 32 хиляди паунда вече два месеца. От Футболната асоциация на Египет потвърдиха, че бившият съдия е подал оставка, но тя все още не е приета.

Клатенбърг се оплакал, че федерацията сменя нарядите на съдиите и не му позволила да доведе международни рефери за големите дерби мачове в Египет.

Окончателното решение ще бъде взето на извънредно заседание от ръководните фактори на централата, като не се изключва вариант британецът да запази своя пост.

Клатенбърг спря със съдийството през 2017-а година, след като година по-рано свири финала на Евро 2016 и Шампионска лига. Преди да замине за Египет, работи в Саудитска Арабия, Китай и Гърция.