на живо

Загубиха от Колумбия, но набиха... феновете им (ВИДЕО)

Дарвин Нунес предвождаше съотборниците си в опит да спаси семейството си

Загубиха от Колумбия, но набиха... феновете им (ВИДЕО)
 

Уругвай загуби битката за място във финала на тазгодишното издание на Копа Америка срещу Колумбия, но за сметка на това футболистите си спретнаха бой с... противниковите фенове.

На стадиона в Шарлът, Северна Каролина Дарвин Нунес от Ливърпул и съотборниците му допуснаха само един гол, дело на Джеферсон Лерма от Колумбия в 39-ата минута. Това беше достатъчно на тима от Страната на кафето да си осигури финал във важния турнир. 

След мача феновете на Колумбия, окрилени от победата, започнаха да замерят уругвайските футболисти и привърженици с предмети. Под залповете от пластмасови чаши - пълни и празни, попаднаха и семействата на футболистите на Уругвай.

Снимка: Getty Images

Пръв на трибуните, за да се саморазправи, се качи Дарвин Нунес. На кадри от боя се вижда, че звездата на Ливърпул раздава здрави крошета. Не го спира и намесата на полицията. 

В боя се включиха още Себастиан Касерес и Максимилиано Араухо. 

Бързата реакция на полицията и на стюардите успокои ситуацията, а семействата на уругвайците бяха ескортирани до терена по безопасен маршрут. 

Снимка: Getty Images

На кадрите след мача се вижда как Дарвин Нунес успокоява 2-годишния си син. 

След боя Хосе Хименес обясни: "Това е отвратително! Там нямаше достатъчно охрана и трябваше ние да отидем, за да не може тези пияници да правят каквото си искат".