на живо

"Защитавам престъпна организация": Говори адвокатът на хърватските хулигани

Трябва да намеря убиеца на детето ми, каза бащата на Михалис Кацурис

 

"Аз съм Алексис Куяс и съм адвокат, очевидно, на части от престъпна организация. В момента не знам нищо. Повярвайте ми, не знам нищо, трябва да изчакаме", каза защитникът на феновете на Динамо Загреб, които бяха задържани в Атина след убийството на 29-годишния фен на АЕК Михалис Кацурис в понеделник вечерта.

С четири автобуса, под силен полицейски конвой и викове на присъстващите гърци, те пристигнаха в съда, където бе и назначеният им адвокат Алексис Куяс, който очевидно не беше доволен от това, пише Jutarnji list.

Чуха се и първи думи от бащата на Михалис. В изявление пред гръцките медии той каза, че единственото му желание е да открие убиеца.

"Сега ме е грижа да намеря убиеца на детето ми. За съжаление той вече не е сред нас и се страхувам, че и други ще имат тази съдба. Искам да се сбогувам с детето си и след това да говоря", каза бащата на Михалис Кацурис.

Родителите на трагично загиналия 29-годишен мъж получиха силна подкрепа от друго почернено семейство - това на Алкис Кампанос. Алкис беше фен на Арис, нападнат и убит от 12 фенове на ПАОК.

Седем бяха осъдени на доживотен затвор за непредумишлено убийство, а петима ще лежат в затвора 20 години.

"Още един млад мъж загуби живота си. Съпругата ми и аз сме шокирани. Мислех, че Алкис ще бъде последната жертва на насилие, но за съжаление всичко това продължава. Думите не могат да облекчат болката на родителите, загубили дете", каза бащата на Кампанос.

Гръцката прокуратура, под ръководството на Мария Гани, разследва смъртта на Михалис Кацурис. На всички 104 арестувани е наложена мярка за неотклонение - задържане под стража.

В момента извън обсега на полицията са още около 50 участници в мелето, които се издирват.

Както ви информирахме по-рано властите на юг от нас поставиха блокади на национални пътища и граници, за да заловят всички заподозрени.