на живо

Затворът, в който ще лежи Алвеш: "Хилтън", но не съвсем

Brians 2 е на 20 мили от центъра на Барселона, има огромен басейн

Затворът, в който ще лежи Алвеш: "Хилтън", но не съвсем

Един от най-титулуваните футболисти в света Дани Алвеш ще излежи присъдата си за изнасилване в испански затвор, който друг известен затворник оприличи на хотел "Хилтън".

Бившият защитник на Барселона и Бразилия тази седмица беше признат за виновен в изнасилването на жена в нощен клуб в края на 2022 г.

Алвеш ще обжалва присъдата от четири години и половина.

40-годишният ас ще изтърпи наказанието си в Brians 2, където е под стража от 2 януари 2023 г.

Той е открит през 2007 г., за да помогне за пренаселеността в други затвори, и е дом на 1500 лишени от свобода.

Но това далеч не е обикновен затвор.

Brians 2, който е на малко повече от 20 мили от центъра на Барселона, може да се похвали с огромен плувен басейн.

Алвеш ще бъде в компанията на бившия бодигард на стария си бразилски съотборник Роналдиньо. Коутиньо е зад решетките също заради сексуално насилие.

Най-известният обитател на затвора е пионерът на антивирусния софтуер Джон Макафи, който почина именно тук през юни 2021 г.

Той бе обвинен в измами, пране на пари и укриване на данъци в Америка преди смъртта си. Бизнесменът беше приятно изненадан от условията в каталунския зандан, който се оказа негов дом през последните дни от живота му.

"Животът в испанските затвори е като в "Хилтън" в сравнение с отвратителния сюрреализъм и дехуманизацията на американските. Тук ме третират като човешко същество, а не като номер."

Не липсват и инциденти.

Преди ареста на Макафи, затворник - който е бил в Brians 2 за сексуална експлоатация на непълнолетни и хора с увреждания, е намушкан 29 пъти в гърдите, врата и корема.

Осъден с психични проблеми напада съкилийници и персонала през април 2020 г., преди да бъде озаптен.

Припомняме, че Алвеш призна, че е имал сексуален контакт с жертвата в клуб Sutton, но твърди, че всичко е било по взаимно съгласие.

Държавната прокуратура и жертвата поискаха по-тежки наказания, а именно - 12 години затвор.