на живо

Жега в Загреб: Хърватите отпразнуваха бронза (ВИДЕО)

Някои фенове обаче не крият смесените си чувства заради пропуснатия финал

Хърватия отпразнува бронзовите медали на световното първенство по футбол в Катар с фойерверки и пищен купон. След победата с 2:1 над Мароко в малкия финал, жителите на Загреб излязоха по улиците със знамена, фланелки и скандирания.

"Хърватия отново ще прекара една дълга и щастлива нощ", написа изданието "Вечерни лист". Някои от феновете обаче не скриха смесените си чувства. Те настояват, че любимият им отбор е пропуснал златен шанс отново да спори за световната титла.

След третото място през 1998 г. и финалът през 2018 г., изгубен срещу Франция, Хърватия да трети път е на подиума на мондиала, откакто страната обяви независимост през 1991 г. Мачът срещу Мароко бе проследен от няколко хиляди футболни фенове на голям екран, разположен на площад "Йелачич" в центъра на Загреб.

Днес тимът се прибира в родината си и се очаква да бъде посрещнат в Загреб от десетки хиляди поддръжници. Преди 4 години 550 000 аплодираха футболистите по пътя им от летището до централния столичен площад. От независимостта на Хърватия единственото друго събитие, събрало повече хора, бе визитата на папа Йоан Павел Втори през 1994 г.

Тагове:

@