на живо

Жертвите на Дани Алвеш са три?

Най-титулуваният футболист изглежда ще загази още по-сериозно

Нови проблеми за най-титулувания футболист в света - Даниел Алвеш, който попадна в затвора заради обвинение в изнасилване. Оказва се, че бившият играч на "Барселона" и "Ювентус" е посегнал в нощен клуб не само на 23-годишна жена, но и на още две дами - нейна братовчедка и приятелка.

Последните дадоха показания в съда днес и твърдят, че докато прегръщал и опипвал едната, той посягал към интимните части на другата. И двете имат пълното право да заведат дело срещу Алвеш, което би утежнило положението му.

Алвеш е обвинен, че е вкарал момиче в тоалетната на нощен клуб в Барселона в нощта на 30 срещу 31 декември. Тя твърди, че я е заключил и изнасилил. В момента футболистът е в каталунски затвор.

Адвокатът на жертвата подчерта, че жената не е употребявала алкохол в нощта на престъплението и е дала показания в полицията без никакви противоречия, което е рядкост, тъй като повечето, преживели нещо подобно, забравят подробностите.

"За щастие, тя е напуснала дискотеката с линейка и е отишла директно в полицията, така че, за разлика от много жертви на сексуално насилие, които перат бельото си, не е унищожила уликите", заяви юристът.