на живо

Жозе Моуриньо: Трябва да внимавам с тортите и сладкишите

Треньорът на Фенербахче разкри за големите си изкушения в Турция

 

Жозе Моуриньо е името, за което се говори в Турция непрестанно. Очаквано - новият треньор на Фенербахче беше посрещнат горещо от феновете, а в последните седмици не спира да изразява възхищението си от класата на първенството, обстановката и гостоприемството в страната.

При последното си интервю португалецът призна, че турската кухня изключително много му харесва и ще трябва да внимава в бъдеще. "Не знам дали яденето на сладкиши и торти е типична турска култура или тази на клуба, но това е едно от уникалните неща тук. В кариерата си - а знаете, че съм работил на различни места, винаги съм се опитвал да науча нещо за самото място.

Тук обожавам и празника, на който се почитат сладките неща. Много е хубаво, когато възрастният дава сладко изделие така, сякаш го дава на бебе. А всъщност "бебето" е човек, който има рожден ден", заявява Моуриньо за турските обичаи.

"Играчите са задружни, създава се една семейна обстановка. Същевременно, един от негативите е храната. Тя е прекалено вкусна. По принцип съм човек, който внимава колко и как яде, но тук ще трябва да внимавам двойно, защото всичко е вълшебно" , обясни още Моуриньо.

Той ще опита да направи Фенербахче шампион след суша, датираща от 10 години. За последно "фенерите" спечелиха титлата през 2014 г.

Миналия сезон те бяха много близо до нея, след като Исмаил Картал и футболистите му имаха колосалните 99 точки и само една загуба. Галатасарай обаче финишира първи със 102 точки и 3 равенства по-малко. В редиците на Фенербахче личат имената на Един Джеко, Душан Тадич, Доминик Ливакович, Себастиан Шимански и редица турски национали.