на живо

Златан: Жената готви и пере, децата ходят на училище с колела

Ние сме съвсем нормално семейство, каза бившият футболист

Вече почти година Златан Ибрахимович е "пенсионер". Шведският нападател окачи бутонките и оттогава навсякъде обяснява, че живее нормален живот.

Трудно ни е да повярваме, че е така, предвид, че дълги години шведът градеше имидж на супермен на терена. Оказва се обаче, че през цялото това време на земята го е държала Хелена - красивата му съпруга, която не обича медийното внимание. 

"Тя носи отговорност за някои неща, аз за други в ежедневието ни. Хората сигурно си мислят, че живеем някакъв луксозен живот, но реалността е, че Хелена готви и пере вкъщи. Е, имаме помощ от чистачка", разказва Златан.

Семейството на двамата се допълва от синовете им Максимилиан (на 17) и Винсент (на 15). Бившият футболист държи на дисциплината и на това наследниците му да не се мислят за "деца на богати родители".

"Аз ги возя на тренировка и ги взимам, като нормалните хора. До училище решихме да ходят с колела. Съучениците им си имат детегледачки и шофьори, но този вид живот не е за нас", обяснява Ибрахимович.

Футболистът винаги е показвал огромно уважение към Хелена, която е с 11 години по-възрастна от него.

"Каза ми да запомня кой се е грижел за мен преди аз да почна да се грижа за семейството си. Тя остави своята кариера, за да е до мен. Лиши се от всичко, за да ме следва!", не пести добри думи шведът.

Кариерата на Златан премина през редица отбори в родината му, Нидерландия, Италия, Испания, Франция, Англия и дори САЩ.