на живо

Пламен Аспарухов: Абаджиев ще се обърне в гроба, ако види количествата алкохол в "Дианабад"

Гълъбин Боевски живее в Лисабон, знам всичко за него, каза треньорът в "За спорта без клишета"

"В момента е голям батак в щангите. Уплашен съм от това, което виждам. Ако отидете в залата в "Дианабад" и влезете в треньорската стая ще видите страшна нечистоплътност и мръсотия. Хладилникът е пълен с ракия, 50 литра вино...

Ако Абаджиев го види, ще се обърне в гроба", разкри в поредния епизод от подкаста "За спорта без клишета" новият треньор на националния ни отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов.

За трети път той застана начело на железните мъже, като голямата му цел е да изведе отбора до титли и медали на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

"След Игрите в Атина ме уволниха, после и Андон Николов ме освободи. Спал съм поне две години с него в една стая, но така е в спорта... Воювах срещу Неделчо Колев, защото вярвах, че е правил лоши неща. Но по-късно разбрах, че той е най-малко виновният. Федерацията се е управлявала като частна фирма, давал съм сигнали в полицията", споделя още Аспарухов.

"При 85 лева храноден щангистите ни си купуват вафли и кроасани. Това е недопустимо! Ако трябва ще купувам прасета и телета, за да ги дохранвам", каза още перничанинът, който от години се занимава и със бизнес с биоторове и дезолови добавки.

И друг акцент от залата, който го е шокирал и иска да промени. "Виждам щастливи и доволни спортисти, трениращи по 2 часа на ден... Е, няма как. Аз ще въведа двуразови тренировки от по 4 часа. Така се правят големи спортисти".

Не е тайна, че Пламен Аспарухов е един от най-близките на Гълъбин Боевски. Олимпийският шампион от Сидни 2000. през 2011 г. беше арестуван на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин. По-късно беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2013-а ненадейно той се прибра в България, но така и подробности за освобождаването му не бяха оповестени.

"Боевски живее в Лисабон, знам всичко за него. Разказвал ми е за затвора. Щеше да стане министър на спорта, ако не беше историята със сина Пол и стрелбата в училище", разказва Аспарухов. През 2008-а Боевски е общински съветник от ГЕРБ. През април 15-годишният тогава син на спортиста - Пол се самопростреля в главата с газов пистолет. Той и други двама негови съученици играели на руска рулетка в класната стая на 18-о училище „Уилям Гладстон” в столицата.

Още от Епизод 47 вижте във видеото.

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap