на живо

Съсобственикът на Левски: Феновете ни припознаха. Грижим се за емблемата

Атанас Гаров от волейболния тим на "сините" е гост в подкаста "За спорта без клишета"

Съсобственикът на Левски: Феновете ни припознаха. Грижим се за емблемата
 

Името Атанас Гаров може да не ви говори много. Представяме го: член на управителния съвет на волейболния "Левски". Или с други думи - един от хората, които осигуряват и управляват парите в клуба заедно с Давид Давидов и бившия капитан на националния отбор Владимир Николов.

Той е и гост в новия епизод на подкаста ни "За спорта без клишета". 

"Играл съм волейбол, но на много аматьорско ниво. Винаги съм бил свързан с някакъв вид спорт. Това, което ми направи силно и добро впечатление беше, когато отидох да следвам в САЩ, видях как спорт и образование живеят заедно. Не са две различни сфери. Завърших бакалавърски степени по икономика и романски езици. После магистърска в НБА", започва разказа си той.

Именно Гаров и Давидов влагат средства и мисъл в Левски, за да може волейболният клуб да се превърне от проект в... шампион на България за сезон 2023/2024.

Снимка: Lap.bg

"Съвсем случайно се запознахме с Владо Николов през наш общ познат. Уж да се ангажираме само с училището, но от дума на дума стана дума и за Левски. Феновете като че ли ни припознаха като хора, които се занимават със спорта, с емблемата Левски, която е много стойностна. Ние сме много внимателни каквото и да правим. Това има значение как се отразява. Всяка емблема има стойност, когато има съдържание зад нея. Левски носи огромна история и това дава възможности, но трябва да се грижиш и да пълниш със съдържание", казва Гаров.

Именно той беше един от инициаторите на промяната в родния волейбол, оглавявайки Националната волейболна лига. Той обаче се оттегли през 2021 г. от поста, тъй като идеите му не бяха приети от клубовете.

Снимка: Lap.bg

"Един от аргументите, които чух е, че прекалено много стрес щяло да дадат промените на клубовете, което за мен беше учудващо. Спортът е постоянен стрес! Стресът идваше от това, че предлагахме много мачове. А без мачове как се гради истински клуб?", обяснява той.