на живо

МВнР: 22 привърженици на "Левски" са задържани в Хърватия

Няма сериозно пострадали, един фен е с леки наранявания

В 02.35ч в МВнР е получен сигнал от изпълнителния директор на „Левски” София, че в град Задар, Хърватия, е възникнал инцидент между привърженици на "сините" и „Хайдук” Сплит, в резултат на което е запалена лека кола на българските привърженици, съобщи за bTV пиарът на външното ни министерство Иван Димов.

Посланикът на Република България в Хърватия и консулът Христина Биджеранова са пристигнали спешно за мястото на инцидента и в момента са в полицейското управление в Задар, където се изясняват подробностите около инцидента.

По данни на хърватската полиция, четирима от привържениците на „Левски” са участвали в спречкване с фенове на „Хайдук” в град Сплит през деня на 12 юли, след което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 срещу 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22 привърженици на „Левски”, за които се смята, че са може да са участвали в поредица от сблъсъци с фенове на противниковия отбор през денонощието. Няма данни за пострадали български граждани, освен един, който е с леки телесни наранявания и му е била оказана помощ в местна болница.

Със съдействието на българското посолство е осигурен преводач и се снемат показания на задържаните.

„Левски” София гостува на „Хайдук” Сплит днес от 21:30 ч. българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.