на живо

14-годишен бие Шак по номер на обувката (ВИДЕО)

Наричат тийнейджъра Истинската Голяма стъпка

С внушителните си размери - ръст от 216 см и тегло от над 150 кг, баскетболната легенда Шакийл О'Нийл е великан не само на терена. Четирикратният шампион на НБА обаче беше засенчен от тийнейджър!

14-годишният Ерик Килбърн-младши има по-голямо стъпало. Момчето, трениращо американски футбол в родния си Мичиган, носи обувки размер 23 по американския стандарт (57 по европейския) - един номер над тези на Шак. Талантът също стърчи навсякъде на общи снимки - висок е 209 см, а тепърва ще расте.

Килбърн доби популярност, след като майка му - Ребека, отправи отчаяна молба към известна марка спортни обувки да направят на сина ѝ чифт по мярка. Тя се оплака, че не открива никъде маратонки по-големи от размер 22, а те вече са малки за детето, причиняват му неудобство и дори мазоли.

Изненадващо, от компанията откликнаха и поканиха момчето, за да вземат нужните размери след специално 3D сканиране. Освен спортни обувки, Килбърн ще получи и ежедневни. Те обаче ще бъдат готови след между 6 и 8 седмици.

"Занимавам се с това от около 30 години, но не съм виждал по-едър крак!", коментира главният директор на бранда.

"Изпитвам куп емоции. Страхотно е, че успяхме. Ще има обувки, чието носене няма да е болезнено за него. Не плача често, но сега се разчувствах. Толкова сме благодарни", сподели щастливата Ребека Килбърн.

Тийнейджърът вече е хит в социалните мрежи, където беше обявен за Истинската Голяма стъпка.