на живо

Везенков: Контузията ми се оказа по-сериозна (ВИДЕО)

Най-добрият ни баскетболист гостува в подкаста на Евролигата

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков гостува в подкаста на Евролигата, в който говори за контузията си.

Националът ще бъде извън игра за около месец. За щастие в НБА има пауза заради Звездния уикенд и тежкото крило ще пропусне само няколко мача на Сакраменто Кингс.

"Нямах късмет, защото навехнах глезена си за втори път в рамките на три седмици. Този път обаче контузията се оказа по-сериозна и трябва да отсъствам от четири до шест седмици. За първи път от доста време ми се налага да бъда вън от игра за толкова дълъг период, но в същия момент трябва да остана положително настроен и да работя здраво, за да се завърна."

"Добрата новина е, че сега беше паузата за Звездния уикенд и нямаше мачове. Ще пропусна няколко срещи, но това е част от нашата работа и трябва да продължа напред."

"По време на сесията за анализи винаги гледаме мачове от Евролигата. Обикновено имаме тренировка по време на ранните мачове от турнира и не успявам да ги гледам, като хващам по малко от късните. Все пак аз винаги имам възможността да гледам двубоите, които ме интересуват, защото мога да си ги връщам на телевизора."

"С помощник-треньора Жорди Фернандес винаги си говорим за Евролигата и за Лига Ендеса. Той гледа много европейски баскетбол, защото му е много интересен. Братът на Домантас Сабонис пък е помощник-треньор в Жалгирис, така че и с него си говорим по темата. Европейският баскетбол е напълно различен. Всеки мач там е от значение и това е наистина красиво”, каза още Спортист №1 на България.