на живо

Австралийски баскетболист си призна, че е гей

Исак Хъмфрис мислел за самоубийство

Австралиецът Исак Хъмфрис стана първият действащ професионален баскетболист, който публично признава, че е гей, съобщи агенция ДПА.

„Крия нещо за себе си през целия си живот, от всички, които обичам и дори от себе си понякога. Това е истината за мен, която исках да отрека за толкова дълго време, но сега се чувствам комфортно, че казвам на всички. Истината е, че съм гей“, обяви играчът на "Мелбърн Юнайтед", който се състезава в австралийската баскетболна лига.

Преминах през изключително тъмни времена, мислех за самоубийство, но израснах и сега съм щастлив от този, който съм. Осъзнах много за себе си през паузата на първенството наскоро и мислих доста върху това. Знаех, че ако се присъединя към даден отбор, трябва да разкрия кой съм и да не крия повече нищо“, добави 24-годишният Хъмфрис.

Хъмфрис сподели в социалните мрежи и видео, показващ момент, в който той разкрива новината на съотборниците и треньорите си в "Мелбърн Юнайтед".

През 2013 г. ветеранът Джейсън Колинс стана първият открито признал, че е гей действащ състезател в НБА, преди да прекрати кариерата си година по-късно.

Изявлението на Хъмфрис идва около година след като сънародникът му Джош Карвальо се превърна в първият действащ професионален футболист, който се разкрива като гей.