на живо

"Балкан" на път към трофея в Балканската лига

"Зелените" се изправят срещу "Макаби" Хайфа утре от 16:30 ч. - пряко по RING и на btvsport.bg

Българският представител във финалната четворка на баскетболната Балканска лига - "Балкан", се готви за сблъсък с "Макаби" Хайфа.

"Зелените" ще участват във Файнъл Фор на престижния турнир за втори път в историята. Тимът спечели бронзовите медали през сезон 2013/2014.

През миналата пролет мачовете от заключителния турнир в град Холон бяха предавани и онлайн на btvnovinite.bg, а тогава в надпреварата участие взеха два български отбора – "Академик" Пловдив, който стигна до големия финал срещу домакина "Апоел", и "Берое".

Този сезон домакин на Файнъл Фор, с участието на "Балкан", "Макаби", "Ирони" и "Апоел" Галил Елион, отново е Израел, но битките ще се водят в Наария. Освен по RING, феновете на баскетбола в България ще могат да гледат на живо двубоите пряко и на нашия чисто нов спортен сайт btvsport.bg.

Първият съперник на "Балкан" е "Макаби" Хайфа. Разстоянието между Наария и Хайфа е около 50 км, така че утре израелският тим ще разчита на солидна подкрепа от своите почитатели, но пък ботевградчани вече победиха веднъж "Макаби" в предварителните групи - с 88:81.

"Очаквам наистина един доста сериозен физически двубой, който е по-здрав ще издържи и ще победи. Стигнали сме дотук, няма да дойдем на ваканция. Мисля, че имаме доста добри шансове. Идваме, за да спечелим купата!", заяви пред bTV един от основните играчи на "Балкан" - Димитър Димитров.

"Балкан" Ботевград ще мери сили с "Макаби" Хайфа в полуфинала утре (29 май) от 16:30 ч. българско време. Мача можете да гледате пряко по RING, както и тук - на btvsport.bg.

Другият полуфинал (29 април, 14:00 ч.) противопоставя домакините "Ирони" Наария и "Апоел" Галил Елион.

Финалът е на 1 май от 20:00 ч., а мачът за бронзовите медали - от 17:30 ч. в същия ден.