на живо

Барчовски: Имаше страшно много хора, това е най-голямата победа (ВИДЕО)

Трябва да умеем да играем като фаворити, заяви треньорът на ЦСКА

Барчовски: Имаше страшно много хора, това е най-голямата победа (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Росен Барчовски не скри разочарованието си след загубата от Левски с 81:86 във финала за баскетболната Купа на България. Той заяви, че "армейците" трябва да се научат да играят като фаворити и да се справят с напрежението. Според него най-голямата победа обаче са около 5000-те зрители, изпълнили трибуните на Арена София за Вечното дерби.

"Можехме да обърнем. 4 точки – 1 минута, два пъти топката е наша. Двата пъти завършваме нападението с грешки. Вторият път гарнирана с умишлен фал. Ако поне направихме опит, те щяха да влязат в страшно напрежение. Причината не е накрая, причината е в целия мач."

Снимка: Lap.bg

"Заслужено Левски спечели и ни надигра. Те играха освободено, а ние не успяхме да направим така, че да ни тежи напрежението. Изиграхме две тежки срещи, вторият мач особено след продължение и се натрупа умора. Като Йънг и Чо са с много игрово време и това се отрази. Защитата ни не беше толкова агресивна, както досега. Оставихме ги да играят, да движат топката. Тази освободеност на ръба на ентусиазма им донесе много щастливи кошове, особено на Марио Боянов, който направи силен мач.", започна Барчовски.

Снимка: Lap.bg

"Бяхме фаворити и трябва да умеем да играем под такова напрежение. Тези, които играят за първи места, трябва да умеят да го правят това нещо. Без напрежение играе отборът без големи цели."

"Страшно много хора, това е най-голямата победа на този турнир. Български мач сме пълнили зала Универсиада, която е два пъти по-малка. Някакъв човек през целия мач е обиждал и говорил на играчите. Не го знам, луд ли е какъв е, но това е избуяло и видях мелето. Аз бях на средата и не успях да чуя за това по време на мача. Сега ще разбера какво, на ако някой е провокирал играчите и никой не се намесва, това не е добре.", коментира Барчовски относно разправията между играча на ЦСКА Алекс Симеонов и човек от публиката след края на двубоя.

Снимка: Lap.bg