на живо

Баскетболист моли за пари, нямал какво да яде

Нямам пари за елементарни неща, плаче американецът

 

Една невероятна баскетболна история идва от региона - американецът Илайджа Уилямс започна кариерата си в Европа след завършване на колежа, а сега е в капан в Черна гора.

Центърът изкара сезона в отбора на Дечич, но престоят му може да се сравни с катастрофа. Той не е получавал заплата от пет месеца, ръководството на клуба е спряло комуникацията с него и в момента той няма пари да се върне в САЩ.

Илайджа отвори душата си пред черногорските медии.

Той пристигна в клуба с друг американец, който обаче е успях да се върне в Щатите. И двамата са имали огромни проблеми с клуба. Налагало им се е дори да вземат пари назаем от приятели, за да си купят храна.

"Ситуацията ми е много трудна. Дойдох тук с друг американец - Тилман. Не получихме пари веднага. Нямахме дори екипировка. Тогава Тилман се контузи и президентът каза, че повече няма да му плаща. Той се върна у дома, а аз останах тук сам.

Пет месеца не съм получавал заплата, много е трудно", откровен е Илайджа, който се е разписал за по 1100 евро на месец.

"Тилман взимаше 500 евро. Трудно се живее с 500 евро. Що се отнася до мен, нямам пари за елементарни неща, дори за маратонки. Свършиха ми парите за храна, трябваше да искам 20 евро назаем.