на живо

Без ЦСКА в баскетболния елит наесен

Няма спонсор

Lap.bg
 

Отборът на ЦСКА се сбогува с елита на българския баскетбол, само след два сезона в Националната баскетболна лига. "Армейците" не подадоха заявка за участие през следващия сезон в първенството в родния елит.

Срокът за документите беше удължен до днес (10 юли), а тимът който беше воден от Росен Барчовски не успя да намери спонсор, който да осигури участието му в мъжкия шампионат.

Финансовото състояние на "червените" се влоши още в началото на тази година, като тогава тимът напуснаха две от звездите на отбора - Кейлъб Уесън и Брендън Йънг.

Снимка: Lap.bg

През януари и бизнесменът Александър Чакмаков подаде оставка от Управителния съвет на клуба.

"Армейците" се завърнаха в НБЛ през лятото на 2022 г., след като преди това отсъстваха от елита 13 години. В клубната витрина личат 12 титли на България и 17 Купи на страната. "Червените" имат и един трофей в ББЛ А група.

Един тим е с предварителна заявка за елита - Берое Стара Загора, който трябва да изплати задълженията на БК Берое, другия клуб от града, в срок до 10 август, ако желае да участва в предстоящия сезон - 2024/25.

Десетте клуба, които вече са заявили мястото си в елита и в следващите пет дни трябва да заплатят такса за участие са: Академик Бултекс 99, Балкан, Левски, Миньор 2015, Рилски спортист, Спартак Плевен, Черно море Тича, Черноморец, Шумен и Ямбол.