на живо

"Дебел си и ще съсипеш бъдещето си" (ВИДЕО)

Проблемите на звезда от НБА с килограмите продължават

"Дебел си и ще съсипеш бъдещето си" (ВИДЕО)

Тъжно е когато спортист се бори с физически проблеми, тъй като в повечето случаи те не са по негова вина. Същевременно кариерата на една такава звезда е кратка и няма време за губене.

Именно затова феновете на НБА са фрустрирани от Зайон Уилямсън, чието наднормено тегло е на път да съсипе бъдещето му.

Легендата Чарлз Баркли повдигна въпроса дали в обкръжението на 23-годишния Уилямсън има хора, които знаят какво правят. Според бившия баскетболист на Филаделфия, Финикс и Хюстън, Зайон вече щеше да е взел мерки, ако имаше добър екип.

"Говорим за професионален баскетбол. Ние не сме детегледачки! Печелят огромни суми, така че едва ли е трудно да посъветваш някого да влезе във форма. Семейството и приятелите на Уилямсън трябва да му кажат "Ще съсипеш бъдещето си!". Не е коректно и спрямо неговия отбор - Ню Орлиънс Пеликанс. Той трябва да порасне и да влезе в прилична форма.", коментира Баркли.

Баркли - член на Залата на славата отвъд Океана, имаше същия проблем, така че за Зайон е препоръчително да слуша внимателно.

"Аз съм благословен, че до мен бе Моузес Малоун, който ми каза да вкарам дебелия си задник във форма и помогна да сваля над 20 кг. Това промени динамиката на моя живот. Зайон, надявам се да не ме разбереш погрешно. Бях като теб - талантлив, но дебел. Всеки ден благодаря на Бог за Моузес. Мир на праха му.", продължи Сър Чарлз.